Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 07, 2012, 20:56:01
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Forum Mama.pl
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Niemowlę
| | |-+  podgladanie opiekunki kamera internetowa
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: podgladanie opiekunki kamera internetowa  (Przeczytany 4425 razy)
Michel
Nowy użytkownik
*

« : Październik 30, 2009, 08:15:36 »

Mam watpliwosci co do jakosci uslug swiadczonej przez moja opiekunke. Mam obawe ze wlacza dzieciom TV a sama przegaduje caly czas przez telefon zamiast zajmowac sie dziecmi. Czy podlaczeniu kamery w Polsce jest legalne?
Janek
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 01, 2009, 18:13:23 »

Gdyby Babcia sie nie opiekowala dziecmi to pewnie tez bym je podgladal przez kamere internetowa. Tyle teraz sie slyszy o pedofilach ze lepiej trzymac reke na pulsie
Peter121
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2009, 11:54:30 »

Mam watpliwosci co do jakosci uslug swiadczonej przez moja opiekunke. Mam obawe ze wlacza dzieciom TV a sama przegaduje caly czas przez telefon zamiast zajmowac sie dziecmi. Czy podlaczeniu kamery w Polsce jest legalne?

Gdzie mozna kupic taka kamere internetowa?
olenkunia
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 04, 2010, 16:01:58 »

Ja mam u siebie kamere zainstalowana a opiekunka wie o tym i rozumie moja troske o dzieko
majuśka79
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2010, 00:02:53 »

sa takie specjalne sklepy ze sprzętem "szpiegowskim". wpisz w google jako spy shop (nie chcę reklamować). na 100% jest taki w Krakowie, ale przez internet chyba też sprzedają. oni najlepiej ci doradzą co kupić i jak instalować. Powodzenia:)
Janka
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 14, 2010, 17:24:10 »

Madry po szkodzie...mozna by rzez w oparciu o nasze doświadczenia z opiekunka (starsza Pani, taka babcia przyszywana)...Mąż złamał nogę i przez miesiąc widział Pania w działaniu..okaząło się, ze naszej "milusiej niani" po 3 tyg skończyła się cierpliwość do syna...a my byliśmy perfidnie oszukiwani + poranne ryki dziecka i bunt by nie przychodzila niania, to nie efekt zalu, ze rodzice ida do pracy Płacz
Pani poszła sobie, ale gdybym zainstalował kamerkę, poszłaby szybciej!
Jestem za takim monitoringiem..Bądź, co bądź powierzamy obcym ludziom największy skarb!
maxyma
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 16, 2010, 10:52:40 »

Pamiętam,że chciałam wrócić do pracy kiedy Matylda miała pół roku,ale nie potrafiłam zaufać opiekunce....No ,bo nawet co po kamerze,jak już coś się stanie dziecku? ZawstydzonyNajlepiej chyba opiekunka z polecenia....
Moją córcią miała zająć się teściowa,ale u niej na ziemi walały się leki i ogólnie nie dawała rady, tak nam odmówiła,bo to za ciężko dla niej;)Chwała Bogu!bo bym się bała z nią dziecka zostawić.Troszkę odczekaliśmy i córcia poszła do przedszkola.Mam do pań pełne zaufanie,niestety choroby są poważnym problemem...liczę,że za rok już będzie mniej chorowała.

wydaje mi się,że w domu możesz sobie zainstalować kamerę,co komu do tego,ale nie wiem czy nagrany materiał bez wiedzy osoby nagrywanej mógłby być dowodem np w sądzie....

www.hejdzidzia.pl   sklep internetowy z odzieżą dziecięcą
izabela19800
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 20, 2010, 20:21:34 »

a czy takie podglądanie przez kamerę jest legalne? czy nie powinno się powiadomić osoby, że jest obserwowana przez kamerę. Jakiś czas temu moja znajoma która otworzyła prywatne przedskzole poradziła się prawnika, czy jest możliwość zamieszczenia kamery bez powiadomienia personelu opiekunek i nie jest to możliwe. czy zatem opiekunkę można podglądać nie informując jej o tym? zastanawiam się nad tym, ponieważ sama za jakiś czas będę chciała skorzystać z usług opiekunki a z wielu źródeł słyszałam że często wykorzystują panie opiekunki nasze rzeczy, nie opiekują się należycie dzieckiem. warto byłoby zatem mieć ją na oku
Kierowca
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #8 : Maj 05, 2010, 11:40:58 »

Mysle ze wiekszosc osob nie bawilo by sie w Sad. Natomiast to co najwazniejsze to to, ze daloby to komfort psychiczny ze nic zlego z dzieckiem sie nie dzieje podczas Twojej nieobecnosci. Widzialem kiedys takie nagranie w ktorym opiekun bardzo sie znecal nad dzieckiem. Strach pomyslec ze takie rzeczy moga sie zdazyc w dzisiejszych czasach...
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Listopad 20, 2010, 11:31:35 »

Jeżeli masz zainstalowanie kamery we własnym domu,to oczywiście jest to jak najbardziej legalne. Wiele osób robi w ten sposób i podgląda,jak opiekunki zajmują się dzieckiem.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!