Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 07, 2012, 21:06:58
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Forum Mama.pl
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Starsze dzieci
| | |-+  Ogladanie telewizji przez dzieci - ile czasu wplywa korzystnie dla rozwoju dziec
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Ankieta
Pytanie: Ile godzin dziennie powinny dzieci spedzic przed telewizorem optymalnie dla ich rozwoju
0 godzin dziennie   -19 (43.2%)
do 30 minut dziennie   -9 (20.5%)
do 1 godziny dziennie z przerwani   -10 (22.7%)
do 2 godzin dziennie ale weryfikacja ogladanych programow   -3 (6.8%)
ponad 2 godzin dziennie   -3 (6.8%)
Głosów w sumie: 44

Autor Wątek: Ogladanie telewizji przez dzieci - ile czasu wplywa korzystnie dla rozwoju dziec  (Przeczytany 2388 razy)
Magalka
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 02, 2009, 08:17:37 »

Ogladanie TV jest krytykowana przez wielu osob. Ma jednak tez swoich zwolennikow jesli kontrolujemy to co dzieci ogladaja. Ile telewizji moga dzieci codziennie ogladac aby nie przesadzic?  Godzina dziennie? Dwie godzinny lub wiecej? Moze jednak lepiej aby dziecko w ogole  nie ogladalo telewizji?
Jarek
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2009, 15:33:56 »

Kiedy widze jak telewizja jest wykorzystywana przez rodzicow jako tani sposob na zajecie sie  dziecmi to mi sie robi niedobrze. Złość  Dziecko przed telewizorem przestaje sie rozwijac. Telewizja powinna byc wykorzystywana okazyjnie jako dodatek, a nie jako glownym zajeciem wielu osob. Jesli nie wiemy jak ograniczac czas spedzany przez nasze dzieci przed telewizorem, to lepiej telewizor wyrzucic na smietnik. 
Justynka
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2009, 18:31:46 »

Ja sie wychowalam z telewizorem z filmami wideo i z grami komputerowymi i wyroslam na porzadnego czlowieka i nie widze dlaczego mialabym ograniczac czas spedzony przez mojego syneczka przed telewizorem. Oczywiscie musi odrabiac lekcje, ale innych zakazow nie ma i nie bedzie mial.
agar
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2009, 15:47:43 »

moze wrato rozgraniczy slowo telewizja i programy. dostep do pilota i wszystkich bzdurnych kanalow przez cale popoludnie to owszem szkodzi. Ale jest dzis tyle madrych programów, które uczą, ze 3-4 godziny dziennie to moze nie byc za duzo. Dziecko caly dzien skupia sie w szkole i potzrebuje odpoczac, tak po prostu usiasc i przyjmowac obrazy, nie myslec nad nimi. A kiedy moze jeszcze w tym czasie mimochodem przyswajac wiedze, to czemu nie. Mysle ze odpowiedzi, ze mniej niz godzina dziennie lub wcale sa lekko przesadzone. Tak moglo byc, kiedy w telewizji byly dla cieci jedynie dobranocki.
Kierowca
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 23, 2009, 19:16:37 »

Przepraszam bardzo ale ogladanie telewizji przez dzieci od 21 do 28 godzin tygodniowo to nie jest rozsadne - nawet jesli dziecko ogladanie tylko Animal Planet albo Discovery Channel.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!