Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 07, 2012, 20:54:31
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Forum Mama.pl
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Przedszkolak
| | |-+  slodycze w przedszkolu
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Ankieta
Pytanie: Czy w przedszkolu podaje sie dzieciom zbyt duzo slodyczy a za malo owocy?
Tak zdecydowanie za duzo slodyczy   -35 (77.8%)
Jest w sam raz   -7 (15.6%)
Dzieci zdecydowanie dostaja za duzo owocy i warzyw   -2 (4.4%)
Nie mam zdania na ten temat   -1 (2.2%)
Głosów w sumie: 45

Autor Wątek: slodycze w przedszkolu  (Przeczytany 3342 razy)
Bartek
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 02, 2009, 16:17:21 »

Czy nasze dzieci dostaja za duzo batonikow i innych slodyczy w przedszkolu i za malo owocy i warzyw, czy jednak jest to przesada i wcale nie jest tak zle w naszych przedszkolach pod tym wzgledem.
Wiesiu
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2009, 19:49:47 »

Nie ma co przesadzac z owocami bo dzieciom moga sie zbrzydzic.  Nie mozna porownywac polskie dzieci z grubasami z Ameryki.
zuzanna
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Listopad 17, 2009, 11:29:57 »

Ostatnio Pani ze stolowki mnie strasznie zdenerwowala. Prosilam ja o to aby dzieciom nie serwowano batoniki na co Pani odpowiedziala, ze tego nie bedzie robila bo taka ilosc im nie zaszkodzi. To wcale nie chodzi o ilosc tylko o sam fakt. Tak mnie wkurzyla ze powiedzialem jej zeby na czas wystawiala w gablocie menu na kolejny tydzien bo sie czesto z tym spoznia oraz aby wyraznie podawala w jakie dni batoniki beda serwowane zebym wiedziala kiedy mam moje dziecko wczesniej odbierac z przedszkola. Na koniec Pani kierownik od wyzywienia probowala mi wmowic ze zapewne daje moimu dziecku niemyte banany.  Zawstydzony
fiorella
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 16, 2009, 15:22:25 »

Nie ma co przesadzac z owocami bo dzieciom moga sie zbrzydzic.  Nie mozna porownywac polskie dzieci z grubasami z Ameryki.

Lepiej zeby brzydly owoce niz chleb i zupa mleczna. Kiedy ja bylam dzieckiem, rodzice tak nie narzekali. moze dlatego, ze owoce trudniej bylo dostac. ale moze wlansie dlatego powinnismy teraz doceniac to, ze sa. Co sie z wami dzieje ludzie? owoce sa zdrowe! poza tym, nie wszystkich stac, zeby dawac dzieciom owoce codziennie. wiec jak maja mozliwosc dostac codziennie w przedszkolu to dobrze. a jak twoje dziecko ma nadmiar, to niech nie je. nikt mu na sile w przedszkolu nie da. Co do slodyczy, to oweszem - co za duzo to nie zdrowo.Ale ja nie spotkalam sie z tym, zeby bylo za duzo.
ninusiaa
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2010, 09:51:50 »

Slodycze dla dzieci - Nie! Chyba ze jestes stomatologiem i brakuje klientow Duży uśmiech
Hetmanek
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Maj 05, 2010, 12:02:35 »

Kiedys to sie dostawalo pomarancze na swieta i dzieciaki byly zadowolone. Teraz to sie faszeruje nasza mlodziez snikersami i innymi batonikami. Nie rozumiem co sie teraz dzieje!!!
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 08, 2010, 12:21:51 »

Jeśli od początku ustalimy, że nagrodą dla dziecka jest słoneczko z pomarańczy, to dziecko będzie się właśnie na to cieszyć. Jeśli od razu idziemy na łatwiznę i pakujemy w dzieci słodycze, bo tak jest najprościej, to możemy za to winić tylko siebie. Gorzej, jeśli w przedszkolu dziecko uczy się złych nawyków.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
maja87
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2010, 17:40:49 »

Ja swojemu dziecku prawie wcale nie daje w domu słodyczy. Wystarczy, że w przedszkolu dostanie jakiegoś batona. Chyba to powinno wystarczyć.
jessi
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Grudzień 03, 2010, 11:02:58 »

Witam a czy dajcie dla swoich dzieci po śniadaniu coś słodkiego? Ja dla mojej małej często daje Kinder Pingui, bo nie chce jeść śniadania więc zazwyczaj daje jej później jakieś łakocie :-) Julka najczęściej wcina te batoniki,  a tak przy okazji jest teraz promocja za 5 opakowań jest 25% rabatu na zakup w Coccodillo.
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Grudzień 07, 2010, 10:36:07 »

Kiedyś po śniadaniu,do przedszkola dawałam swojemu synkowi batonika,ale potem okazało się,że  w przedszkolu też dostają cos słodkiego po śniadaniu,więc zrezygnowałam z tego zwyczaju:) Teraz staram się dawac mu owoc.

maja87
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Grudzień 12, 2010, 13:09:41 »

W przedszkolu zawsze coś słodkiego dostanie więc w domu nie koniecznie. No chyba że jest weekend bądź zasłużyło sobie na coś. Wtedy też staram się dać kinder pingui i po sprawie:)
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Grudzień 28, 2010, 18:20:57 »

A czemu akurat Kinder Pingui? Moje dziecko bardzo lubi zwykłą Kinder Czekolade,ale staram się ją także odpowiednio dawkować,tak aby nie przesadzić. D przedszkola warto dawać dziecku owoc,np jabłko.

agnieszka
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Luty 19, 2011, 20:55:29 »

ja jestem na nie słodyczom w przedszkolu.Moja julia chodzi do przedszkola w którym niewolno ich przyność.zadecydowała o tym pani przedszkolanka i rodzice mósieli sie dostosować.Juli jada słodycze raz w tygodniu i odświęta. Uśmiech
wiki
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 26, 2011, 12:16:30 »

Myślę, że warto odświeżyć temat. Nowy rok się rozpoczął warto zadbać o dietę naszych pociech. Zwaracjmy uwagę na to co jedzą nasze pociechy.
Zuzia24
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 28, 2011, 13:55:27 »

Nie mogę się doczekać kiedy moda na zdrową żywność przyjdzie także do Polski!
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!