violinek
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 31, 2010, 12:40:01 » |
|
Spodziewam się maluszka za dwa miesiące i jestem na etapie wyboru wózka i fotelika. Uparłam się na 3w1, więc w komplecie jest fotelik. Bardzo mi wszyscy polecają Slaloma lub Ridera z firmy Jane. Wózki się trochę różnią, ale foteliki są właściwie te same. Nazywają sie Strata i można do nich dokupić śpiworek i folię przeciwdeszczową. Mają fajne kolory, mi się podoba niebieski. Jeszcze mozna dokupić bazę do samochodu co ułatwia montowanie tego fotelika, wystarczy jedno kliknięcie i nie trzeba szarpać się z pasami. Ta baza ma jakies zabezpieczenie, które wykrywa i sygnalizuje czy została prawidłowo zamocowana. Jane ma prawdopodobnie własny Crash Test i nie wypuszcza byle czego. To tyle jeśli chodzi o moje sklepowe śledztwo fotelików. Oczywiscie jesli chodzi o foteliki początkowe, bo te na potem tez oczywiscie juz ogladałam, ale o tym może później. Jest jeszcze bardzo podobny fotelik z Graco - Logico SHP i tez ma bazę i nawet 4 gwiazdki w ADAC ( zabij nie wiem co to, ale domyślam się, że jakiś system bezpieczeństwa). Poogladaj i napisz co o nich myslisz, bo też się waham i nie wiem co wybrać.
|