Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 07, 2012, 21:53:55
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Forum Mama.pl
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Przedszkolak
| | |-+  Gry edukacyjne
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Gry edukacyjne  (Przeczytany 3859 razy)
baska11
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Maj 10, 2010, 12:56:32 »

Witajcie!
Chciałabym rozpocząć watek dotyczący gier edukacyjnych - nie wiem czy już taki był.
Ja ostatnio kupiłam mojemu maluchowi upatrzone w Empiku Karty obrazkowe 100 pierwszych słówek - do nauki angielskiego. To są kolorowe karteczki, jak do gry w karty - z obu stron jest obrazek, różnią się podpisem - po polsku i po angielsku. Fajnie, że dołączona jest płyta, bo mogę posłuchać, jak się dane słowo wymawia. jest z tym kupa zabawy, mojemu Wiktorowi strasznie się to spodobało! Siedzimy i bawimy się kartami - zabaw z tym można wymyślić naprawdę dużo, większość pokazana jest w specjalnej książeczce dołączonej do zestawu.
Widziałam też zestawy dla starszych dzieci (powyżej 6 lat, tam są już zdania, więc mój przedszkolak jest jeszcze na to za mały, ale na pewno kupię mu, jak troszkę podrośnie Uśmiech).
Słyszeliście może o tych kartach, może widzieliście je w Empiku? Jakie macie zdanie na temat takich zabawek? Ja sama pamiętam z dzieciństwa naukę liczenia, która jak dla mnie przyszła sama Uśmiech
mamucica
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Maj 25, 2010, 12:19:53 »

Nie widziałam tych kart ale gry edukacyjne jak najbardziej, jestem za. Mój synek (4 lata) uwielbia grać w memory. Ćwiczy pamięć, obok rysunków są literki więc przy okazji próbuję wpoić mu literki. I jaka jest satysfakcja że nas ogrywa:) A wcale nie dajemy mu forów:)
hania76
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 02, 2010, 12:34:07 »

Ja mogę podpowiedzieć, że w internecie można naprawdę znaleźć super strony z grami edukacyjnymi, np.http://www.edugames.pl/. Dzieciaki sporo się z tego uczą, a że przez zabawę, to dużo łatwiej wchodzi do głowy. Jestem pod wrażeniem, jak moje dzieciaki je lubią.
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 08, 2010, 12:03:15 »

Też jestem zachwycona niektórymi grami edukacyjnymi w sieci. Dziecko się rozwija obserwując kolory i kształty, jest dzięki nim bystrzejsze.

www.BajkowaSzafa.com - odzież, zabawki dla dzieci.
Jamama
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 22, 2010, 19:36:52 »

a gry planszowe? wspólne gry z dziećmi?
sami posłuchajcie super nani Chichot
http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,37451,news,,1,,jak_spedzic_wolny_czas_z_dzieckiem,aktualnosci_detal.html#autoplay
verde5
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Październik 01, 2010, 17:23:19 »

Proponuje  odwiedzić stronę www.wieczorgier.pl  na której są opisy gier planszowych, aktualne promocje gier w sklepach, a nawet są porady Doroty Zawadzkiej.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 17:25:08 wysłane przez verde5 » Zapisane
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Listopad 20, 2010, 10:49:07 »

Bardzo ciekawa strona,dzięki za namiar:) Co do gier planszowych,to wydaje mi się że to bardzo dobra zabawa,ale dla nieco starszych dzieci. Młodsze mogą się szybko zniechęcić. Ale kolorowa gra edukacyjna jest jak najbardziej wskazana.

Marta
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Listopad 30, 2010, 13:02:18 »

Fajne gry są też na stronie http://www.bimbambom.pl. Moj synek jest zachwycony i
czesto prosi, aby wlaczyc mu "Krasnoludka"- to glowny bohater gry. Niektóre zadania wymagaja mojego wsparcia ale za drugim razem umie już zagrac samodzielnie. Fajna jest tez zabawka, którą dostalismy do gry.
BajkowaSzafa
Użytkownik
**

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Grudzień 07, 2010, 10:40:41 »

A jaką zabawkę dostaliście razem z grą? Uśmiech Może w wolnej chwili również skorzystamy z tej strony internetowej która podałaś w linku.

ZooDlaDzieci.pl
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #9 : Marzec 07, 2011, 14:01:56 »

Witam serdecznie Uśmiech
ja zapraszam na stronkę www.zoodladzieci.pl
to edukacyjna strona dla dzieci w wieku od 3 do 7 lat Uśmiech
gry, bajki, zgadywanki, filmy i zdjęcia ,wszystko o zwierzętach Uśmiech
poza tym chciałam zaprosić na nasz konkurs, który trwa do 10 marca
do wygrania pobyt w SPA, zapraszamy  Uśmiech
Dodatkowo zwycięska bajka zostanie opublikowana na ZooDlaDzieci.pl Uśmiech Zapraszamy do zabawy Uśmiech http://www.zoodladzieci.pl/zoospace/index.php/konkurs-pomysl-na-bajke/

zapraszamy do zabawy Uśmiech
http://www.zoodladzieci.pl/
Darrusia
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #10 : Maj 24, 2011, 11:02:01 »

Bardzo fajne gry robi Adamigo. Wprawdzie nie są komputerowe ale są dość tanie i w sumie chyba warto malucha odciągnąć jednak od komputera teraz Uśmiech
drakoola
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 08, 2011, 22:29:55 »

Mój synek (2lata, 9 miesięcy) uwielbia grę Piggy Pop czyli nie pękaj prosiaczku. Uśmiech Dostał na dzień dziecka i nie ma dnia, żebyśmy nie zagrali kilku rundek. Nauczył się w ten sposób rozróżniać cyfry do 4.
Na gwiazdkę kupiliśmy mu klawiaturę dla dzieci Comfy z grami. Bardzo lubi w nie grać i coraz więcej z nich rozumie, więc gra już świadomie. Chętnie śpiewa z postaciami z gry, nauczył się kolorów, nazw nowych przedmiotów. Gry można kupić w różnych przedziałach wiekowych, my kupiliśmy 1-3, ale też ustawia się różne poziomy trudności.
agagag
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Lipiec 29, 2011, 14:42:00 »

A ja widziałam nie grę, ale sposób na zabawę - matę do rysowania wielokrotnego użytku - jak dla mnie bomba. Widziałam ją tu http://www.dzieciiprezenty.pl/post/rysowac-rysowac-i-jeszcze-raz-rysowac/
Aniad
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW Email
« Odpowiedz #13 : Listopad 23, 2011, 23:41:51 »

dla przedszkolaka stary dobry chińczyk, bierki, pchełki. poleciła mi psycholog przedszkolna. wydane pare groszy, dziecku sie podoba.
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!