kwiatek1976
Nowy użytkownik

|
 |
« : Maj 10, 2010, 14:36:32 » |
|
Natan ma prawie 3 lata ( 24 lipca skończy), do tej pory nie próbowaliśmy nauki nocnika, bo nie chciał siadac na nocnik,itd. , nie kumał o co chodzi, potem była zima i stwierdziłam że poczekam aż się zrobi ciepło to wtedy spróbujemy. No i wczoraj nadszedł ten wielki dzień, Natan był bardzo pozytywnie nastawiony do nocnika, założyliśmy majtasy zamiast pampersów i zaczęło się... Zaobserwowałam że Natan posikuje co 5-10 minut dosłownie i wygląda to tak jakby wogóle nie czuł zbliżającego się sikania, tylko zauważał dopiero sam efekt że leci już. Nie chodzi o to że oczekiwałam że natychmiast ,,załapie" o co chodzi i zacznie sygnalizowac potrzebę,- tylko martwi mnie to , że sika jak niemowlak, co chwilę po troszku, a w tym wieku powinien już sikać przeciez dużo rzadziej tyle że większe ilości. Wyszlo tak że w ciągu 3 godzin zmoczył 12 par spodni i jeszcze udało mi się złapać do nocnika pomimo tych zasikanych spodni 3 razy siku. To stanowczo za dużo jak na 3 godziny, prawda??? Dzwoniłam do naszej lekarki, zasugerowała zapalenie pęchęrza, dróg moczowych, bo wtedy występuje takie posikiwanie. Zrobiłam badanie moczu,- niczego nie wykazało, jest zdrowy,- zresztą temu sikaniu co parę minut nie towarzyszy żaden ból, na nic sięnie skarży, nie ma temperatury, jest taki jak zawsze. Nie wiem nawet od kiedy on tak sika co chwilę, może od zawsze? Bo przecież do tej pory był w pampersach to nie mogłam zaobserwowac takiego stanu rzeczy. Wie ktoś w czym może być problem? I z czego może wynikać takie częste posikiwanie?
|