Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 08, 2012, 11:24:45
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Forum Mama.pl
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Rodzice po godzinach
| | |-+  Ile czasu macie tylko dla siebie
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Ankieta
Pytanie: Ile dni w miesiącu spędzacie tylko we dwoje?
więcej niż 10   -1 (7.7%)
7-10 dni   -0 (0%)
około 5   -2 (15.4%)
mniej niż 3   -5 (38.5%)
nie mamy dnia tylko dla siebie   -5 (38.5%)
Głosów w sumie: 13

Autor Wątek: Ile czasu macie tylko dla siebie  (Przeczytany 1883 razy)
fiorella
Nowy użytkownik
*

« : Grudzień 16, 2009, 15:34:01 »

Jestem ciekawa, ile czasu rodzice maja tylko dla siebie. Czy tylko wtedy, kiedy wyjda razem na lunch? Czy czasem zawiozą dziecko do babci albo zostawia dluzej z opiekunka, zeby pobyc chwile razem. To wazne, zeby pielegnowac zwiazek, z taka troska, jak pielegnujemy dziecko. Nie uwazacie?
Jasmina
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Styczeń 13, 2010, 12:06:10 »

Czas tylko dla nas, przy 6-miesiecznym dziecku to wyczyn  Uśmiech Jednak staramy się z mężem przynajmniej o jeden taki weekend w miesiącu, kiedy mama bierze dziecko do siebie popołudniu, a my jedziemy po nie rano. Przy okazji łapiemy się na pyszny obiadek Mrugnięcie Cięzko było mi się do tego zmusić - jak to młode mamy mają - nie chciałam opuścić dziecka na krok. Dzisiaj wiem, jakie to ważne, mieć wieczór tylko dla siebie, nie zakłócony płaczem maluszka.
Helena
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 13, 2010, 12:09:58 »

Nie wyobrazam sobie 5 dni bez dziecka, jednak gdyby tak pozbierać wyjscia na spacer czy przejazdzka rowerem, to moze i 5 sie uzbiera Uśmiech
agar
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2010, 12:15:44 »

Świetny wątek! Pomóżcie mi przekonać żonę, że czasem powinniśmy spędzić czas tylko we dwoje. Od narodzin dziecka zupelnie zszedłem na drugi plan. Spodziewałem się tego i to rozumiem, ale boję się, że za bardzo się od niej odsunę...
asiolcza
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 30, 2010, 17:30:10 »

No a u nas niestety dzień cały razem to nierealne. Babcie obie nie żyją, a opiekunka na cały dzień też nie wchodzi w grę. Jeśli już to najwyżej około trzech godzin razem (moja przyjaciółka zajmie się Hanią, a ja czasem jej synkami).  Jak wyjścia to niestety osobno  Mrugnięcie Ale dajemy radę jak na razie   Duży uśmiech
gosmala
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #5 : Maj 12, 2010, 21:18:27 »

Czas dla siebie? Przy jednym maluchu, to był czas, kiedy spał, a ze kolki, ząbki itp dokuczały a mąż pracować musiał, to chyba nie ma co liczyć... Przy dwójce to już zupełnie i tak przez dobre 3 lata... Teraz to mam prawdziwe eldorado. Babcia na emeryturze, dzieci podrosły, nawet cały weekend można sobie zorganizować, tylko dzieciaków żal zostawiać...Uśmiech
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!