Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Luty 07, 2012, 21:06:36
Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
Aktualności:

Sprawdź co radzą eksperci Dziecko.pl:

Błogi sen maleństwa
A,a - kotki dwa, szare, bure obydwa.. :przeczytaj

Warsztaty stylu dla kobiet w ciąży i mam
Projekt Modna Mama to warsztaty stylu adresowane do kobiet w ciąży oraz młodych mam.: przeczytaj

Nadążyć za sobą - książka, która stała się bestsellerem!
Książka "Nadążyć za sobą" powstała z inspiracji zwykłej codzienności jakże niezwykłej zarazem.: przeczytaj

Partnerzy: Dziecko.pl

+  Forum Mama.pl
|-+  Kategoria ogólna
| |-+  Rodzice po godzinach
| | |-+  Polecam zajecia dla kobiet w ciazy - FORMA W CIĄŻY - JOGA DLA KOBIET W CIĄŻY
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Polecam zajecia dla kobiet w ciazy - FORMA W CIĄŻY - JOGA DLA KOBIET W CIĄŻY  (Przeczytany 2036 razy)
Trenerka
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 10, 2009, 17:27:33 »

Zajecia dla Mam w Gymnasium

Ciąża i Macierzyństwo

AKTYWNA MAMA - zajęcia przygotowane specjalnie z myślą o kobietach które chcą wrócić do formy po okresie ciąży nie rozstając się ze swoim maleństwem. Wykonywane ćwiczenia pomogą w efektywny sposób wzmocnić i uelastycznić mięśnie, pozbyć się zbędnych kilogramów a także poprawić kondycję. Jest to świetna forma aktywnego spędzania czasu z malutkim dzieckiem i jednocześnie trening dla młodej mamy. Zajęcia przeznaczone są dla kobiet już od 6-8 tygodnia po porodzie fizjologicznym i ok 12 tygodni po cesarskim cięciu.

FORMA W CIĄŻY - specjalistyczne zajęcia dla przyszłych mam, których intensywność oraz poziom trudności dostosowany jest specjalnie do każdego trymestru ciąży. Odpowiednio dobrane techniki wzmacniające, rozciągające, oddechowe, a także podnoszące próg czucia własnego ciała pomogą w przygotowaniu do porodu. W czasie zajęć wykorzystywane są techniki relaksacyjne, wybrane ćwiczenia pilates i ćwiczenia z piłką. Zajęcia zalecane są paniom już aktywnym jak i tym, które chcą dopiero zacząć ćwiczenia.

JOGA DLA KOBIET W CIĄŻY - zalecane przez lekarzy, ponieważ przygotowują ciało i psychikę przyszłej matki do porodu. Pomagają rozwinąć odpowiednie mięśnie i więzadła do akcji porodowej. Nauka relaksu pomaga zmniejszyć bóle porodowe. Niwelują bóle krzyża, zapobiegają rozstępom czy zbyt dużemu przybieraniu na wadze.
Wykonywane w bardzo spokojnym tempie, z wykluczeniem podskoków i pozycji powodujących napinanie mięśni brzucha.

Przed zapisaniem się na zajęcia warto upewnić się u swojego lekarza, czy nie ma przeciwwskazań do ćwiczeń. Zapraszamy panie od 12-14 tygodnia ciąży.

szczegoly:

http://www.gymnasion.pl/content/view/31/105/
fiorella
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 16, 2009, 15:37:16 »

a jakie  mogą byc przeciwskazania do cwiczen?
jagoda
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 31, 2010, 15:18:51 »

Hmm, znalazłam przed chwilą ciekawy artykuł na ten temat, w którym są przedstawione pewne bezpieczne asany, warto sprawdzić: http://nowoczesnamama.com.pl/relaks/joga-na-ciazowe-dolegliwosci/  Uśmiech
izabela19800
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 20, 2010, 20:30:17 »

a jakie  mogą byc przeciwskazania do cwiczen?

czy są jakieś przeciwskazania? czy na pewno kobieta w ciąży może ćwiczyć bezpoecznie? jakie ćwiczenia można wykonywać? ja czytałam tylko o pilatesie - czy oprocz tego można inne ćwiczenia
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!